Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΥΣ 3FOLD PAIN ! !

Τελικά αρχίζει να μου αρέσει το όλο πράγμα ! Οι 3Fold Pain είναι ένα καινούριο συγκρότημα στο χώρο πολλά υποσχόμενο !! Δημιουργήθηκαν τον Ιανουάριο του 2010 έχοντας στο ενεργητικό ένα ΕΡ και ένα full – length άλμπουμ με 13 τραγούδια !! Στο συγκεκριμένο άλμπουμ υπάρχει φοβερή ατμόσφαιρα, απόλυτα ΑΝΤΡΙΚΗ, με το τραγούδι τους ‘ Don’t trust them ’ να έχει εισχωρήσει για τα καλά στις μουσικές προτιμήσεις των ακροατών ! ! Τα παιδιά είναι πραγματικά υπέροχα, προσεγγίζουν την μουσική έτσι όπως πρέπει, ακομπλεξάριστοι και πάρα πολύ φιλικοί οι 3Fold Pain έχουν όλα τα φόντα που χρειάζεται για να πάνε μπροστά και αξίζουν πραγματικά την προσοχή μας .

   
Ας αρχίσουμε με ένα σχόλιο για το τελευταίο σας promo album. Είστε ευχαριστημένοι; Θα αλλάζατε κάτι; 

Σε γενικές γραμμές είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το τελευταίο μας promo album! Πάντα βέβαια κοιτάς πίσω και λες «εδώ θα μπορούσε να είχε γίνει αυτό και αυτό» όμως υπήρξε από όλες τις μεριές άψογη συνεργασία με όλους όσους συνεργαστήκαμε και ελπίζουμε το αποτέλεσμα να ικανοποιήσει πέρα από εμάς τους ίδιους και τον κόσμο.

Το όνομα του συγκροτήματος από πού προέρχεται; Ποιος ήταν ο εμπνευστής;

Το όνομα του συγκροτήματος το εμπνεύστηκε ο Θοδωρής και προέρχεται από την Κέλτικη παράδοση. Πρόκειται για παράφραση του όρου «threefold death» όπου αφορά στη μέγιστη τιμωρία που μπορούσε να επιβληθεί σε κάποιον την περίοδο εκείνη και σύμφωνα με την οποία κάποιος πεθαίνει παράλληλα με τρεις τρόπους.

Εκτός από σένα, ποιοι άλλοι είναι στο συγκρότημα;

Μέλη του συγκροτήματος είναι ο Αντώνης στα φωνητικά, ο Θοδωρής στις κιθάρες, η Έφη στο μπάσο και εγώ στα τύμπανα.

Το συγκρότημα από πότε υπάρχει;

Το συγκρότημα δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2010, ενώ ξεκίνησε τις live εμφανίσεις τον Ιούλιο της ίδιας χρονιάς. Άρα στην ουσία το συγκρότημα υπάρχει περίπου ενάμιση χρόνο.

Πως θα περιέγραφες το ύφος του γκρουπ;

Αν και δεν μας αρέσει να βάζουμε ταμπέλες στη μουσική θα μπορούσαμε να πούμε ότι το ύφος του γκρουπ κυμαίνεται στο εναλλακτικό metal. Έχει θα έλεγα στοιχεία από διάφορα είδη, αλλά πάντα με την αδρεναλίνη του Metal. 

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Η αλήθεια είναι ότι όλοι μας έχουμε διαφορετικά ακούσματα άρα και διαφορετικές επιρροές. Ενδεικτικά θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τους: Tool, Muse, Deftones, Korn, Alice in Chains, Radiohead, Coal Chamber, Paradise Lost.

Αυτά τ’ ακούσματα τα έχετε ενσωματώσει και στη δουλειά σας;

Κοίταξε συνειδητά δεν έχει πει ποτέ κανείς μας ότι ας βάλουμε εδώ λίγο από αυτό ή λίγο απ’ το άλλο. Σαφώς ο καθένας κουβαλάει μέσα του όλα εκείνα τα ακούσματα που έχουν διαμορφώσει την μουσική του ταυτότητα, αλλά αυτό που προσπαθούμε πάντα να κάνουμε είναι να παίζουμε αυτό που γουστάρουμε και ότι βγάζουμε να έχει κάτι να μας πει.

Ποιά θα ήταν για σας η ιδανική συνεργασία;

Ιδανική θα ήταν η συνεργασία με κάποιον καλλιτέχνη, παράγωγό ή κάποιον άλλο αξιόλογο άνθρωπο του χώρου  που θα μπορούσαμε μέσα από αυτόν να διδαχθούμε πράγματα και να βελτιώσουμε τον τρόπο που δουλεύουμε και σκεφτόμαστε ως σχήμα.  

Συναυλίες ή εμφανίσεις σε μαγαζιά; Την επαφή με το κοινό την αισθάνεστε πάνω στη σκηνή ή μετά;

Γενικά μας αρέσει να έχουμε επαφή με το κοινό και κατά τη διάρκεια του live, γιατί αυτό μας δίνει ενέργεια και μας κάνει να το απολαμβάνουμε και εμείς ακόμα περισσότερο, αλλά και μετά τη λήξη, ώστε να πλησιάζουμε τον κόσμο μας ,να μαθαίνουμε εντυπώσεις και να λαμβάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο feedback με σκοπό να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. 

Τι ακούσματα πιστεύετε ότι έχει το κοινό σας, πως είναι οι σχέσεις σας;

Αυτό που μας αρέσει είναι ότι μας πλησιάζει κόσμος που έχει αρκετά διαφορετικά ακούσματα και όμως βρίσκει κάποιο κοινό σημείο αναφοράς στη μουσική μας. Δεν ξέρω πως ακριβώς γίνεται αυτό, είναι όμως πάρα πολύ ενδιαφέρον να ανακαλύπτεις συζητώντας με αυτό τον κόσμο, τον τρόπο που ο καθένας μεταφράζει τη μουσική μας και τι τελικά εισπράττει μέσα από αυτήν.

Το ραδιόφωνο είναι κάτι διαφορετικό και κατά τη γνώμη μου περισσότερο άμεσο σαν μέσο διαφήμισης, δεν πιστεύεις ότι είναι δύναμη;

Φυσικά και έχει μεγάλη δύναμη αποδεδειγμένα, ιστορικά αν το πάρεις και μόνο. Οποιαδήποτε έκθεση στα media λειτουργεί σαν μέσο διαφήμισης και ειδικά το ραδιόφωνο στο οποίο υπάρχει και μεγαλύτερη αμεσότητα σε σχέση με άλλα έντυπα μέσα, και που η ύπαρξη του είναι πάντα άμεσα συνδεδεμένη με τη μουσική!

Ποιά είναι η γνώμη σας για τη σημερινή δισκογραφική εποχή που διανύουμε και για την κρίση που περνά η μουσική;

Είναι πολύ δύσκολοι οι καιροί που διανύουμε και είναι απόλυτα λογικό η κρίση να έχει χτυπήσει και τη μουσική. Από εκεί και πέρα όμως δεν μπορείς να το βάζεις κάτω και να παγώνεις τα σχέδια σου. Μακάρι ο κόσμος να είχε περισσότερα χρήματα και να περνούσε και καλύτερα, όμως αν οι μπάντες βάζουν τα δυνατά τους και παράγουν ένα αξιόλογο προϊόν, τότε μπορούν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου και να ξεχωρίσουν. 

Είναι δύσκολος καιρός για τα συγκροτήματα δεδομένου πως πολλοί τείνουν προς τη σόλο καριέρα με αποτέλεσμα τη διάλυση γκρουπ;

Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα των προσωπικών στόχων που βάζει ο καθένας. Κάποιοι ίσως προτιμούν την προσωπική τους προβολή, ή πάλι κάποιοι ίσως το βρίσκουν δύσκολο να συνεργαστούν με άλλους ανθρώπους αρμονικά. Όπως και να’ χει πιστεύω πως αν μια μπάντα μοιράζεται κοινούς στόχους και όνειρα τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα. 

Κάτι που θέλετε να πείτε για τους ακροατές της εκπομπής ?

Ανεξάρτητα με τις δυσκολίες που υπάρχουν, να στηρίζουν όσο μπορούν την ελληνική μουσική σκηνή γιατί υπάρχουν πολλές και αξιόλογες μπάντες! Stay metal!!!




Members                            
Anthony: Vocals
Thodoris: Guitars   
Effie: Bass
Fivos: Drums
           

Website



Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LOCK N' LOAD ( ΑΡΤΑ )

Υπάρχουν κάποιες φορές που απλώς πιάνεις τον εαυτό σου να επαναλαμβάνεται και τούτη είναι μία τέτοια στιγμή για μένα. Αλλά είναι ευχάριστη.  Και όλα αυτά γιατί πρέπει να επαναλάβω ότι το rock και το metal δεν ξεχωρίζει ηλικίες, αλλά δυναμισμό, πάθος, σωστή προσέγγιση της μουσικής  και πολύ όρεξη είναι τα συστατικά που χρειάζονται. Ο Χρήστος και ο Γιώργος των lock nload μας έκαναν την τιμή να τους παρουσιάσουμε μέσα από αυτό εδώ το blog και μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι η τοπική σκηνή έχει πολλα να προσφέρει. ( http://locknload.posterous.com ). 

  • ·         ΠΩΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ;
Το συγκρότημα  βασικά ξεκίνησε σαν μία ιδέα από τον Γιώργο ( Πάγκαλης ) έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία παρέα που θα γουστάρει να παίζει μουσική. Το αρχικό line up απαρτιζόταν από τον Κακαριάρη Χρήστο ( drums ), Πάγκαλη Γιώργο ( Κιθάρα), Νάτση Γεώργιο, ( Φωνητικά ), Κίτση Κωνσταντίνο ( Κιθάρα ) και Λιάπη Κωνσταντίνο ( Μπάσο ) . Ύστερα από αρκετές πρόβες ψάχνοντας να βρούμε τα πατήματα μας, ήρθε και το πρώτο live στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο  στο οποίο παίξαμε 4 διασκευές. Είναι μία στιγμή που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.  Παρ’ όλο τον ελάχιστο χρόνο που παίξαμε , όλα τα παιδιά από κάτω γούσταραν αυτό που βγάζαμε πάνω στην σκηνή και αυτό για μας ήταν η μεγαλύτερη ώθηση για ανάλογη και καλύτερη ακόμη συνέχεια
 
  • ·         ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ;
Βασικά ξεκίνησε από ένα σκάλωμα που έχει φάει ο τραγουδιστής μας με το Call of Duty αλλά και με τους Guns n’  Roses.  To αφήσαμε δοκιμαστικά για ένα διάστημα, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας , ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και έτσι μας κόλλησε.

  • ·         ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ;
Ναι.  Μετά το πρώτο live, ο μπασίστας μας έφυγε για προσωπικούς λόγους.  Το αστείο της υπόθεσης  είναι ότι βρήκαμε καινούριο μπασίστα 3 λεπτά μετά την αποχώρηση του πρώτου.  Απίστευτο και όμως αληθινό. Ένα τηλεφώνημα χρειάστηκε για να βρούμε στο πρόσωπο του Ορέστη Παπαδόπουλου το νέο μας μπασίστα.  Δεν σταθήκαμε και τόσο τυχεροί όταν αποχώρησε ο Κώστας ο Κίτσης, στον να βρούμε το ίδιο γρήγορα νέο κιθαρίστα! Μετά από αρκετό ψάξιμο ο Παναγιώτης ο Πίτσος  ήρθε και αναπλήρωσε το κενό.  Η μπάντα ήταν τελικά έτοιμη. Υπήρχε τόσο μεγάλη χημεία μεταξύ μας που αποφασίσαμε ότι έστω και ένας από εμάς αν φύγει , θα διαλυθούμε.

  • ·         ΠΟΣΑ LIVE ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ;
Έχουν γίνει αρκετά  και όχι μόνο στην Άρτα.  Εκτός από τα live που συνεχίζουμε να κάνουμε κατά καιρούς εδώ στην Άρτα, έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις όπως Φιλιππιάδα,  Ιωάννινα     ( BOXX LIVE STAGE, για το SCHOOLWAVE ) αλλά και στο KAMELOT στην Αθήνα, καθώς μας κάλεσαν να παίξουμε εκεί σε φάση battle of the bands ! Εκτός του ότι ήταν μια νέα εμπειρία για εμάς, καταφέραμε να πάρουμε την 2η θέση.


  • ·         ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;
Καταρχήν είμαστε στην τελευταία τάξη του λυκείου οπότε τα πράγματα είναι λίγο παγωμένα προς το παρόν, αλλά θα θέλαμε από το επόμενο καλοκαίρι να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και να βγάλουμε σε κυκλοφορία ένα album που έχουμε στα σκαριά .

  • ·         ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ALBUM. ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ;
Ναι. Αυτή τη στιγμή έχουμε έτοιμα 7 τραγουδάκια έτοιμα να μπούνε σε studio και 3 , 4 ακόμα τα οποία τα δουλεύουμε προς το παρόν. Δύο τραγουδάκια τα οποία παίξαμε και στα Γιάννενα είναι το Take my heart away, και το lovely city ένα τραγούδι το οποίο είναι γραμμένο για την Άρτα μας.  Εξαιτίας όμως ειδικών περιστάσεων , καθώς  κάποιοι από μας φεύγουν για σπουδές και εμείς είμαστε στην τελευταία χρονιά, θα καθυστερήσει λίγο ακόμα τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
  • ·         ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ LOCK NLOAD ;
Βασικά, είμαστε μία μπάντα που ο καθένας από μας έχει διαφορετικά ακούσματα ! Συγκροτήματα όπως: JET, NIRVANA, AC/DC, GODSMACK συμπληρώνουν το ύφος της μπάντας αλλά υπάρχει διάθεση για πειραματισμούς και περισσότερο ψάξιμο.  Θα λέγαμε ότι το στυλ μας είναι Garage Rock, γιατί έχουμε πιο underground ήχο αλλά κατά βάση μπορείς να μας πεις και μια Hard Rock μπάντα.

  • ·         ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Δυστυχώς στην Άρτα τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα όπως και στην επαρχία γενικότερα.  Κάποιες φορές  με καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά νομίζουμε ότι είμαστε σε εποχές που πραγματικά είναι ξεπερασμένες ! Η κοινωνία σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολεύεται να σε αποδεχθεί έτσι όπως ακριβώς είσαι, δεν υπάρχει βοήθεια σχεδόν από πουθενά, διάφορα προβλήματα στην εξεύρεση χορηγών καθώς και η αδυναμία εξεύρεσης  συναυλιακού χώρου.  Βέβαια να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που ευαισθητοποιούνται , όπως αρκετοί χορηγοί που όσες φορές έχουμε πάει δεν μας αρνούνται ποτέ ! Και φυσικά, η δικιά σου εκπομπή Δημήτρη ( RAILS OF MUSIC )  η οποία προσπαθεί να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί  και είναι φυσικά κάτι που χρειαζόταν για την Άρτα.
  • ·         ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ RAILS OF MUSIC ;
Στηρίζουμε  εννοείται όλοι μαζί  την εκπομπή είναι πολύ σημαντική για την Άρτα ! ΜΗΤΣΟ ΜΠΟΣΜΟ THANKS FOR THE RAILS OF MUSIC  ! RAILS OF MUSIC FOREVER ! ! !


Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ME EXARSIS ! ! !

Το  Κιάτο ανέκαθεν ήταν μία πόλη οι οποία είχε metal φλέβα και εξακολουθεί να είναι μια όαση στο δύσκολο χώρο της μουσικής που λατρεύουμε ! Οι Exarsis λοιπόν έρχονται να μας αποδείξουν ότι το Old school trash metal δεν πεθαίνει ποτέ και αν υπάρχουν μπάντες σαν τους Exarsis οι οποίοι προσεγγίζουν άψογα την μουσική που υπηρετούν τότε πραγματικά αυτή η μουσική έχει πολύ μέλλον ακόμα ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι έχουν κάνει support στους Rotting Christ και θα τους δούμε να ανοίγουν και το επερχόμενο live των Γερμανών SODOM! Ο Χρήστος και ο Παναγιώτης μας έκαναν την τιμή να απαντήσουν σε κάποιες ερωτήσεις , έτσι ώστε να τους γνωρίσουμε όλοι μας καλύτερα και να περιμένουμε με ανυπομονησία το album τους !

Οι Exarsis σχηματίστηκαν το Νοέμβριο του 2009 από τον Χρήστο Π. (μπάσο) και το Γιώργο (Drums), προκειμένου να παίξουν old school  thrash metal ,όπως αυτό της δεκαετίας του 80! Σύντομα ο Χρήστος Τ. ( Κιθάρα ) ήταν το τρίτο μέλος της μπάντας  και έτσι οι τρεις τους ξεκίνησαν πρόβες για μερικούς μήνες.   Ο πυρήνας λοιπόν των Exarsis ήταν πανέτοιμος. Μετά από κάποιες ανακατατάξεις στο σχήμα το Φεβρουάριο του 2010 ο Παναγιώτης              ( Κιθάρα ) προσχώρησε τελικά στο συγκρότημα ! Πέντε μήνες αργότερα, μετά από μία εξοντωτική αναζήτηση για τραγουδιστή, Ο Αλέξης ( Φωνητικά ) ήταν  η τελευταία προσθήκη της μπάντας και πλέον η τελική σύνθεση είχε πλέον ολοκληρωθεί κοντά στα τέλη Αυγούστου ! Το συγκρότημα κυκλοφόρησε το ομότιτλο demo της τον Οκτώβριο του 2010.   Για την ηχογράφηση και παραγωγή του συγκεκριμένου demo  επιμελήθηκαν αποκλειστικά οι Exarsis  χρησιμοποιώντας το δικό τους εξοπλισμό. Αυτό τον καιρό η μπάντα κάνει κάποιες live εμφανίσεις και συνεχίζει να γράφει το δικό της υλικό με σκοπό να κυκλοφορήσει το πρώτο της επίσημο album μέσα στο 2011 !!!!


• Exarsis. Πώς προέκυψε αυτό το όνομα;

Χρήστος _
Το πρότεινε ένας φίλος, μας άρεσε και το κρατήσαμε. Νομίζω ότι σου δίνει να καταλάβεις κατευθείαν το είδος της μουσικής μας!

• Ποιοί αποτελούν το συγκρότημα;

Χρήστος_
Το συγκρότημα αποτελείτε από 5 μέλη. Τον Αλέξη στη φωνή, τον Χρήστο και τον Παναγιώτη στις κιθάρες, τον Γιώργο στα ντραμς και εμένα (Χρήστος) στο μπάσο.

• Ξεκινήσατε ως ένα σχολικό group, αλλά η δουλειά σας δείχνει αρκετά επαγγελματική. Πώς μπορέσατε να αντεπεξέλθετε σε σχολικές υποχρεώσεις αλλά και μουσική;

Χρήστος_ Η μπάντα ξεκίνησε με σκοπό να παίζουμε την μουσική που μας αρέσει και να περνάμε ωραία. Αυτό κάναμε στον ελεύθερο μας χρόνο και αυτό κάνουμε ακόμα, όποτε σχολείο και συγκρότημα ποτέ δεν μπλέχτηκαν μεταξύ τους. Ίσως την εποχή των πανελληνίων μείναμε λίγο πίσω αλλά καταφέραμε να ηχογραφήσουμε τον πρώτο μας δίσκο οπότε αυτό μάλλον αναιρεί την όποια καθυστέρηση.
Παναγιώτης_ Νομίζω ότι παίζει σημαντικό ρόλο το γεγονός ότι αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα οτιδήποτε έχει σχέση με τον ήχο ή την εικόνα μας. Προσπαθούμε να μην λειτουργούμε σαν ερασιτέχνες της γειτονιάς αλλά σαν μπάντα με αξιώσεις.

• Που έχετε εμφανιστεί μέχρι στιγμής, Και ποια τα σχέδια για το μέλλον;

Χρήστος_ Έχουμε κάνει συναυλίες στο Κιάτο από όπου είμαστε αλλά και στις γύρω περιοχές: Νεμέα, Κόρινθο ενώ έχουμε παίξει Αθήνα σε clubs και διάφορα festivals και Θεσσαλονίκη. Το αποκορύφωμα μέχρι στιγμής ήταν το live μας με Rotting Christ στη Rock Συνάντηση Κιάτου που γίνετε κάθε χρόνο από τον Κώστα Καραμπέτσο και τον ευχαριστούμε για αυτό!
Προς το παρόν θέλουμε να κυκλοφορήσει ο πρώτος μας δίσκος ο οποίος είναι ηχογραφημένος εξ ολοκλήρου από εμάς με δικό μας εξοπλισμό σε home studio και ψάχνουμε εταιρία να τον κυκλοφορήσει. Έχουμε ήδη νέο υλικό το όποιο του χρόνου θα ηχογραφηθεί αυτή τη φορά σε κανονικό studio για τον δεύτερο μας δίσκο. Πέρα από αυτό θα κάνουμε όσο πιο πολλές συναυλίες μπορούμε και σε όσα περισσότερα μέρη γίνεται. ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ!
Επίσης έχουμε κανονίσει 2 live εμφανίσεις, ανοίγουμε τους Sodom στην Αθηνά 26/11/11 πράγμα που είναι τιμή μας πραγματικά και θα συμμετάσχουμε και στο φετινό Battle of the Bands!

• Το support στους Sodom πως προέκυψε;

Χρήστος_
Το support σε μεγάλες συναυλίες ήταν το επόμενο βήμα για την μπάντα. Nα μην τα πολυλογώ επικοινωνήσαμε με τον υπεύθυνο για το live, του αρέσαμε και μας έδωσε αυτή την ευκαιρία. Τον ευχαριστούμε πολύ για αυτό.
Παναγιώτης_ Προσωπικά είμαι ενθουσιασμένος που θα ανοίξουμε το συγκεκριμένο συγκρότημα, οι Sodom είναι από τα κορυφαία thrash σχήματα και με «έμπασαν» σε αυτόν τον ήχο, το να «ανοίξουμε» live τους ήταν κάτι ανέλπιστο, φρίκαρα μόλις το έμαθα, δεν σου συμβαίνει κάθε μέρα!

• Ποιες οι επιρροές σας;

Χρήστος_
Οι επιρροές μας είναι old school thrash metal μπάντες όπως Εxodus, Sepultura, Slayer, Vio-lence, Nuclear Assault, Violator και άλλες πολλές ..ο κατάλογος δεν τελειώνει!

Παναγιώτης_ Κυρίως η παλιά αμερικανική thrash σκηνή των 80’s και early 90’s όπως καταλαβαίνετε, Bay Area αλλά και Ανατολική Ακτή.

• Πότε υπολογίζεται να είναι έτοιμο το πρώτο σας Album;

Χρήστος_ Ο πρώτος δίσκος είναι σχεδόν έτοιμος το μόνο που μένει είναι να βρούμε εταιρία να τον κυκλοφορήσει, αλλιώς θα τον κυκλοφορήσουμε εμείς μόνοι μας. Θα βγει σίγουρα πάντως μέσα στο 2011.

• Πού μπορεί να βρει κάποιος ήδη κομμάτια σας;

Χρήστος _ Κομμάτια μας έχουμε στα site μας, σε My Space (www.myspace.com/exarsis) , YouTube (στο κανάλι Exarsis) και Facebook (στην σελίδα EXARSIS) αλλά και όποιος έχει επικοινωνήσει μαζί μας του έχουμε στείλει υλικό μας.

• Ποιος γράφει τη μουσική και τους στίχους;

Χρήστος_ Οι Exarsis! Συμμετέχουμε όλοι, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο αλλά πάντα ο καθένας βάζει κάτι δικό του.
Παναγιώτης_ Είναι συλλογική δουλειά το τελικό αποτέλεσμα, συζητάμε τις ιδέες μας, προβάρουμε πάνω σε μια βασική δομή και βλέπουμε τι και πως ταιριάζει. Δουλεύουμε τα κομμάτια όλοι μέχρι να καταλήξουμε σε κάτι που μας αρέσει.

• Πόσο δύσκολο είναι για μια μπάντα της επαρχίας να «μπει» σε μαγαζιά σε όλη την επικράτεια;

Χρήστος_ Καθόλου δύσκολο, το θέμα είναι να υπάρχει όρεξη και κάποιος να λειτουργεί σαν manager, να κρατάει γνωριμίες με μπάντες και μαγαζάτορες. Το Internet βοηθάει πολύ σε αυτό.
Παναγιώτης_ Αυτό που έχω και έχουμε καταλάβει είναι ότι όσο πιο επαγγελματικά λειτουργείς αξιοποιώντας τις μικρές ευκαιρίες τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να συμμετάσχεις σε κάτι μεγαλύτερο. Όπως λέει και ο Χρήστος χρειάζεται όρεξη, πείσμα και να κρατάς επαφές με την όλη σκηνή.

• Κάτι που θα θέλατε να πείτε στους ακροατές της εκπομπής RAILS OF MUSIC ?


Χρήστος_
Στηρίξτε την ελληνική σκηνή και μακριά από το έντεχνο…\Μ/