Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ LOCK N' LOAD ( ΑΡΤΑ )

Υπάρχουν κάποιες φορές που απλώς πιάνεις τον εαυτό σου να επαναλαμβάνεται και τούτη είναι μία τέτοια στιγμή για μένα. Αλλά είναι ευχάριστη.  Και όλα αυτά γιατί πρέπει να επαναλάβω ότι το rock και το metal δεν ξεχωρίζει ηλικίες, αλλά δυναμισμό, πάθος, σωστή προσέγγιση της μουσικής  και πολύ όρεξη είναι τα συστατικά που χρειάζονται. Ο Χρήστος και ο Γιώργος των lock nload μας έκαναν την τιμή να τους παρουσιάσουμε μέσα από αυτό εδώ το blog και μας αποδεικνύουν περίτρανα ότι η τοπική σκηνή έχει πολλα να προσφέρει. ( http://locknload.posterous.com ). 

  • ·         ΠΩΣ  ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ;
Το συγκρότημα  βασικά ξεκίνησε σαν μία ιδέα από τον Γιώργο ( Πάγκαλης ) έτσι ώστε να δημιουργηθεί μία παρέα που θα γουστάρει να παίζει μουσική. Το αρχικό line up απαρτιζόταν από τον Κακαριάρη Χρήστο ( drums ), Πάγκαλη Γιώργο ( Κιθάρα), Νάτση Γεώργιο, ( Φωνητικά ), Κίτση Κωνσταντίνο ( Κιθάρα ) και Λιάπη Κωνσταντίνο ( Μπάσο ) . Ύστερα από αρκετές πρόβες ψάχνοντας να βρούμε τα πατήματα μας, ήρθε και το πρώτο live στο 1ο Γυμνάσιο – Λύκειο  στο οποίο παίξαμε 4 διασκευές. Είναι μία στιγμή που δεν θα την ξεχάσουμε ποτέ.  Παρ’ όλο τον ελάχιστο χρόνο που παίξαμε , όλα τα παιδιά από κάτω γούσταραν αυτό που βγάζαμε πάνω στην σκηνή και αυτό για μας ήταν η μεγαλύτερη ώθηση για ανάλογη και καλύτερη ακόμη συνέχεια
 
  • ·         ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΠΩΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ;
Βασικά ξεκίνησε από ένα σκάλωμα που έχει φάει ο τραγουδιστής μας με το Call of Duty αλλά και με τους Guns n’  Roses.  To αφήσαμε δοκιμαστικά για ένα διάστημα, αλλά όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας , ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Και έτσι μας κόλλησε.

  • ·         ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΑΚΑΤΑΤΑΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΤΑ ;
Ναι.  Μετά το πρώτο live, ο μπασίστας μας έφυγε για προσωπικούς λόγους.  Το αστείο της υπόθεσης  είναι ότι βρήκαμε καινούριο μπασίστα 3 λεπτά μετά την αποχώρηση του πρώτου.  Απίστευτο και όμως αληθινό. Ένα τηλεφώνημα χρειάστηκε για να βρούμε στο πρόσωπο του Ορέστη Παπαδόπουλου το νέο μας μπασίστα.  Δεν σταθήκαμε και τόσο τυχεροί όταν αποχώρησε ο Κώστας ο Κίτσης, στον να βρούμε το ίδιο γρήγορα νέο κιθαρίστα! Μετά από αρκετό ψάξιμο ο Παναγιώτης ο Πίτσος  ήρθε και αναπλήρωσε το κενό.  Η μπάντα ήταν τελικά έτοιμη. Υπήρχε τόσο μεγάλη χημεία μεταξύ μας που αποφασίσαμε ότι έστω και ένας από εμάς αν φύγει , θα διαλυθούμε.

  • ·         ΠΟΣΑ LIVE ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΣΑΣ ;
Έχουν γίνει αρκετά  και όχι μόνο στην Άρτα.  Εκτός από τα live που συνεχίζουμε να κάνουμε κατά καιρούς εδώ στην Άρτα, έχουν γίνει και σε άλλες πόλεις όπως Φιλιππιάδα,  Ιωάννινα     ( BOXX LIVE STAGE, για το SCHOOLWAVE ) αλλά και στο KAMELOT στην Αθήνα, καθώς μας κάλεσαν να παίξουμε εκεί σε φάση battle of the bands ! Εκτός του ότι ήταν μια νέα εμπειρία για εμάς, καταφέραμε να πάρουμε την 2η θέση.


  • ·         ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;
Καταρχήν είμαστε στην τελευταία τάξη του λυκείου οπότε τα πράγματα είναι λίγο παγωμένα προς το παρόν, αλλά θα θέλαμε από το επόμενο καλοκαίρι να κάνουμε όσα περισσότερα live μπορούμε και να βγάλουμε σε κυκλοφορία ένα album που έχουμε στα σκαριά .

  • ·         ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ ALBUM. ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ;
Ναι. Αυτή τη στιγμή έχουμε έτοιμα 7 τραγουδάκια έτοιμα να μπούνε σε studio και 3 , 4 ακόμα τα οποία τα δουλεύουμε προς το παρόν. Δύο τραγουδάκια τα οποία παίξαμε και στα Γιάννενα είναι το Take my heart away, και το lovely city ένα τραγούδι το οποίο είναι γραμμένο για την Άρτα μας.  Εξαιτίας όμως ειδικών περιστάσεων , καθώς  κάποιοι από μας φεύγουν για σπουδές και εμείς είμαστε στην τελευταία χρονιά, θα καθυστερήσει λίγο ακόμα τουλάχιστον μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
  • ·         ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΤΟ ΣΤΥΛ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ LOCK NLOAD ;
Βασικά, είμαστε μία μπάντα που ο καθένας από μας έχει διαφορετικά ακούσματα ! Συγκροτήματα όπως: JET, NIRVANA, AC/DC, GODSMACK συμπληρώνουν το ύφος της μπάντας αλλά υπάρχει διάθεση για πειραματισμούς και περισσότερο ψάξιμο.  Θα λέγαμε ότι το στυλ μας είναι Garage Rock, γιατί έχουμε πιο underground ήχο αλλά κατά βάση μπορείς να μας πεις και μια Hard Rock μπάντα.

  • ·         ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ
Δυστυχώς στην Άρτα τα πράγματα είναι πολύ πεσμένα όπως και στην επαρχία γενικότερα.  Κάποιες φορές  με καταστάσεις που βιώνουμε καθημερινά νομίζουμε ότι είμαστε σε εποχές που πραγματικά είναι ξεπερασμένες ! Η κοινωνία σε ορισμένες περιπτώσεις δυσκολεύεται να σε αποδεχθεί έτσι όπως ακριβώς είσαι, δεν υπάρχει βοήθεια σχεδόν από πουθενά, διάφορα προβλήματα στην εξεύρεση χορηγών καθώς και η αδυναμία εξεύρεσης  συναυλιακού χώρου.  Βέβαια να μην τα ισοπεδώνουμε και όλα ευτυχώς υπάρχουν και κάποιοι που ευαισθητοποιούνται , όπως αρκετοί χορηγοί που όσες φορές έχουμε πάει δεν μας αρνούνται ποτέ ! Και φυσικά, η δικιά σου εκπομπή Δημήτρη ( RAILS OF MUSIC )  η οποία προσπαθεί να στηρίξει με όποιον τρόπο μπορεί  και είναι φυσικά κάτι που χρειαζόταν για την Άρτα.
  • ·         ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΚΡΟΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ RAILS OF MUSIC ;
Στηρίζουμε  εννοείται όλοι μαζί  την εκπομπή είναι πολύ σημαντική για την Άρτα ! ΜΗΤΣΟ ΜΠΟΣΜΟ THANKS FOR THE RAILS OF MUSIC  ! RAILS OF MUSIC FOREVER ! ! !


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου