Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΜETAL MOYSIKHS ( DEVIL'S HORNS ) !!!

H χειρονομία τησ metal μουσικής ( κερατάκια ή devil horn's ) δηλώνουν οτιδήποτε έχει σχέση με την rock. Δυστυχώς όμως το τελυταίο καιρό χάνει την αξία του απο την συχνή και άκυρη χρησιμοποίησή του και την παρερμηνεία του. Στη σημερινή εποχή,  παρουσιάζονται μπάντες οι οποίες δεν έχουν την παραμικ΄ρη σχέση με την μουσική, παρ'ολα αυτά βλέπουμε πολλές από αυτές να φωτογραφίζονται με την συγκεκριμένη χειρονιομία.
Όσο αναφορά την προέλευση του, η πιο κοινή αποδοχή είναι ότι ξεκίνησε από την αρχαία Ελλάδα και συνεχίστηκε στην Ρωμαίκή αυτοκρατορία !! Η ονομασία που είχαν δώσει οι Αρχαίοι ¨Ελληνες ήταν ΄΄ΚΟΡΝΑ΄΄ ( Corna ). Ήταν μια κοινή χειρονομία η οποία χρησιμοποίούνταν για να διώξει τα κακά πνεύματα, κάτι σαν ξεμμάτιασμα δηλαδή !! Με την άκρη επάνω συμβόλιζε την γέννηση και το φως,ανεστραμμένη συμβόλιζε το τέλος και το σκότος. Πράγμα το οποίο φοβόταν τα πνεύματα μην τυχόν εγκλωβιστούν ανάμεσα στους 2 κόσμους. Στο χώρο της Rock και metal μουσικής εισήλθε πρώτη φορά απο τον αείμνηστο RONNIE JAME DIO o οποίος το χρησιμοποιούσε στις συναυλίες του, επικαλούμενος την γιαγιά του που τον ξεμάτιαζε όταν ήταν μικρός !
Όταν ομως στην αμερικη υδρηθηκε η πρωτη σατανιστικη εκκλησια διαλεξαν ως σημα τους την ανεστραμμενη πενταλφα με το προσωπο του bathomet στη μεση...
ετσι εγινε η συνδεση της με το σατανισμο...

Εμείς σαν εκπομπή RAILS OF MUSIC με τα στοιχεία που αν αφέραμε έχουμε να πούμε ότι συνήθως οτι δεν μας αρέσει το παρεξηγούμε !! Το συγκεκριμένο σήμα ξεκίνησε σαν κάτι καλο, και με την πάροδο του χρόνου φωστήρες και επιτήδιοι το μετονόμασαν σε κάτι σατανιστικό ! Εμεις αυτο που έχουμ εν απούμε είναο οτι ένα συμβολο για να έχει αξία θα πρέπει να το πιστεύεις και να το ερμηνεύεις καταλληλα και όχι να το ερμηνεύουμε με ότι μασ κατε΄βασει η κούτρα μας !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου