Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ STARING AT THE SUN - KNIFEDGE !


Είναι γεγονός ότι δεν βρίσκεις εύκολα ελληνικές μπάντες που παίρνουν στα σοβαρά αυτό που κάνουν ! Πόσο μάλλον στην επαρχία που τα πράγματα είναι πιο δύσκολα ! Οι Knifedge από την Πρέβεζα λοιπόν έρχονται να μας αποδείξουν ότι με το μεράκι και την σωστή προσέγγιση της μουσικής όλα γίνονται !!! Τα παιδιά είναι σχετικά μία καινούρια μπάντα η οποία υφίσταται από το 2009 κάνοντας αρκετά live. Στα μέσα του 2011 ξεκίνησαν να γράφουν τα δικά τους κομμάτια και ως καρπός αυτής της προσπάθειας είναι και το συγκεκριμένο κομμάτι που έχουμε στα χέρια μας.
Καταρχήν να πούμε ότι και τα 5 μέλη της μπάντας Άννα Λαζαράκου(φωνητικά), Andrian Hornfairy Nairda (κιθάρα), Νώντας Ζάνος (κιθάρα), Κώστας Αθανασόπουλος (μπάσο), Ανδρέας Φωτεινός(drums), είναι εξαίρετοι και φιλότιμοι μουσικοί !  Το κομμάτι STARRING AT THE SUN πρόκειται για ένα καταπληκτικό Heavy metal κομμάτι το οποίο έχει την εποχή των 80’s στην σύνθεση του αλλά με σωστή προσαρμογή στα νέα δεδομένα. Ότι πρέπει δηλαδή!
Ευχάριστη έκπληξη το τραγουδάκι αυτό θα έλεγα ,διότι φαίνεται να έχουν κάνει πολύ επαγγελματική δουλειά αν και καινούργια μπάντα. Όμορφα φωνητικά που ταιριάζουν με τον ήχο τους, ρυθμικά τύμπανα και βαριές κιθάρες άλλοτε αργές και άλλοτε γρήγορες στα τελειώματα τους. Διάχυτο είναι το rock και το heavy στοιχείο και ιδιαίτερα στα riffs τους. . Ο ήχος τους σε γενικές γραμμές είναι δυναμικός  αλλά και κάπως μοντέρνος στα όρια του εμπορικού θα μπορούσα να πω συστατικά που χρειάζονται για την επιτυχία.
Οι στίχοι του κομματιού επίσης είναι τόσο πιασάρικοι που πραγματικά σε ταξιδεύουν μαζί με το κομμάτι ! Εμένα προσωπικά μου δημιούργησαν ποικίλα συναισθήματα ! Δεν ξέρω τι μήνυμα θέλουν να περάσουν τα παιδιά, αλλά με βοηθάει να πιστεύω ότι απευθύνεται στη νέα γενιά και πως πρέπει να επαναστατήσει και να διεκδικήσει τη ζωή που της ανήκει και κυρίως, να μην επαναπαύεται και να μην μένει στάσιμη. Να κάνει θυσίες αν είναι απαραίτητο. Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να στερεί τα όνειρα μας και να υπονομεύει την προσωπικότητα μας ! Και επειδή τυχαίνει να γνωρίζω προσωπικά τα παιδιά προσπαθούν μέσα από την μουσική τους να μας αποδείξουν ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν αρχίσει πρώτα !
Περιμένουμε εναγωνίως τα επόμενο 3 τραγούδια από τους Knifedge για την ολοκλήρωση του πρώτου demo τους. Και επειδή ήδη είπαμε πολλά , κλείνω και πάω να ξανακούσω το Starring at the sun !!! Οι Κnifedge αξίζουν πολλά ! Στηρίξτε τους !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου