Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Συνέντευξη του Todd la Torre στην εκπομπή Rails of music

1Ένα από τα πιο cult συγκροτήματα του heavy metal, με πολλούς οπαδούς στη χώρα μας, είναι αναμφισβήτητα οι CRIMSON GLORY. Πολλά χρόνια υπήρξαν ανενεργοί, αλλά με δισκάρες όπως το “Crimson glory” και το “Transcendence”, είναι λογικό να μην ξεχαστούν ποτέ.
Ο Todd ο τραγουδιστής της μπάντας, αποδείχθηκε ένας ιδιαίτερα ευχάριστος συνομιλητής και μίλησε με άνεση για όλα τα θέματα που ρωτήθηκε, αποδεικνύοντας σε όλους μας το πόσο απλός άνθρωπος είναι και πόσο χρειάζεται η metal σκηνή τέτοιους καλλιτέχνες !!
Ακολουθεί η συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή Rails of music του Orange Radio και στο Δημήτρη Μπόσμο ο Todd la Torre !!

1)    Είμαστε εδώ με τον Todd la Torre, το διάσημο τραγουδιστή από τους Crimson Glory , μια πολύ διάσημη μπάντα η  οποία περιόδευσε πρόσφατα για να γιορτάσει τα 25 της χρόνια. Λοιπόν Todd, θέλεις να μας πεις κάτι για σένα ;

1)      Τι θα ήθελες να μάθεις ;
......................................................................................................................
Πάντα μου άρεσε να παίζω drums , ακόμα παίζω drums, το λατρεύω ! Ποτέ μου δεν φαντάστηκα ότι θα γίνω τραγουδιστής, πάντα έκανα backup φωνητικά όταν έπαιζα drums σε μία μπάντα που είχα , έγραφα τους στίχους και συμβούλευα τον τραγουδιστή πώς να το πει, αλλά πάντα θεωρούσα τον εαυτό μου καλύτερο σαν drummer παρά σαν τραγουδιστή, γι’ αυτό δεν κυνηγούσα το τραγούδι γιατί ποτέ δεν αισθανόμουνα άνετα με αυτό !

2)      Λοιπόν πρόσφατα τελειώσατε την Ευρωπαϊκή σας περιοδεία γιορτάζοντας τα 25 χρόνια των Crimson Glory . Θέλεις να μας πεις τις εντυπώσεις σου; Πως αντέδρασαν οι θαυμαστές στο νέο τραγουδιστή των Crimson Glory

      Όλοι ήταν υπέροχοι. Παίξαμε σε πολλές χώρες της Ευρώπης όπως η Γεμανία, Ολλανδία, Νορβηγία, Αγγλία, Σουηδία, Ελλάδα, όλοι ήταν υπερβολικά θερμοί μαζί μας. Νομίζω ότι έμειναν ευχαριστημένοι από την επίδοση μας, το παίξιμο της μπάντας ήταν πολύ δεμένο, όλοι τραγουδούσαν μαζί μας. Ήταν ευλογία για μένα το ότι έγινα αποδεκτός γιατί γνώριζα ότι όλοι ήταν δεμένοι με τον Midnight, ήξεραν ότι δεν υπήρχε πιθανότητα να γυρίσουν οι Crimson Glory με αυτόν ξανά στο σχήμα τους. Γι’ αυτό δεν μπορώ να ξέρω εάν είμαι το επόμενο μεγάλο πράγμα ή κάτι παρόμοιο, αλλά περνάω καταπληκτικά κάνοντας το. 

3)      Και αυτό με φέρνει στην επόμενη ερώτηση. Πρόσφατα ήρθατε και στην Ελλάδα. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σου για τους Έλληνες θαυμαστές; Ήμουν και εγώ στο live της Θεσσαλονίκης και μπορώ να πω με σιγουριά ότι εδώ στην Ελλάδα σας λατρεύουν. Ακόμα και σένα  γιατί δείχνεις απλός άνθρωπος.

        Είμαι πολύ κολακευμένος και είναι τιμή μου που αισθάνονται έτσι για μένα . Είμαι απλώς εγώ, δεν προσπαθώ να είμαι κάτι που δεν είμαι . Αισθάνομαι τεράστια ευγνωμοσύνη προς αυτούς, γιατί εξάλλου αυτοί είναι που με κάνουν αστέρι. Ξέρεις κάνω ότι κάνω, αλλά στο τέλος αυτό που μετράει είναι το αν άρεσε στους fan ή όχι. Πιστεύω ότι καταλαβαίνουν ότι είμαι ένας αυθεντικός και απλός άνθρωπος ο οποίος δεν είναι εγωκεντρικός, εννοώντας φυσικά ότι δεν είμαι  ούτε καλύτερος ούτε ανώτερους από αυτούς, και το καταλαβαίνουν αυτό !             Όλοι έχουμε γνωρίσει ανθρώπους που έχουμε στηρίξει και τελικά έχουν αποδειχθεί τελείως διαφορετικοί απ’ ότι ελπίζαμε! Οι Έλληνες οπαδοί ήταν απλά τρελοί. Απ’ όλα τα μέρη που έχουμε παίξει μπορώ να πω ότι οι έλληνες οπαδοί είναι οι πιο σκληροπυρηνικοί για τους Crimson Glory χωρίς αμφιβολία.  Παίζαμε με τους Quiet Riot, Anthrax, μπροστά σε 15.000 κόσμο. Και στην Ελλάδα παίξαμε σε 2 κλαμπ. Αυτό στην Αθήνα χωρούσε περίπου στα 700 άτομα και στην Θεσσαλονίκη γύρω στα 500 με 600 και τα 2 sold out . Τραγουδούσαν τόσο δυνατά, που αισθανόμαστε την ενέργεια αυτών των κλαμπ να ισοδυναμεί με τα μεγάλα φεστιβάλ των 15.000 Ατόμων. Αυτό που εννοώ είναι ότι οι έλληνες fan είναι απλά απίστευτοι. Όταν κοιτάω βίντεο  στο you tube προσπαθώντας να θυμηθώ τα show, βλέπω την απίστευτη αφοσίωση των ελλήνων οπαδών στο heavy metal και στους Crimson Glory. Σίγουρα οι καλύτερες αναμνήσεις μου απ’ όλη την περιοδεία. Γνωρίσαμε πολλούς ανθρώπους, αλλά τα show στην Ελλάδα ήταν τα καλύτερα εξαιτίας της δυναμικής των θεατών και στο πόσο παθιασμένοι ήταν.

4)      Ευχαριστούμε Todd, σημαίνει πολλά για μας. Πολλοί άνθρωποι ταξίδεψαν χιλιόμετρα για να έρθουν στα live και να δουν τους Crimson Glory και εγώ ήμουν ένας από αυτούς. Παραδόξως, ήμουν τόσο χαλαρός, καθόλου κουρασμένος, όλοι σας λάτρεψαν και σας θεωρούμε δικούς μας! Φυσικά σας περιμένουμε του χρόνου πάλι .

        Προσπαθούμε να κανονίσουμε ένα tour τον επόμενο χρόνο, δεν ξέρω ακόμα τι θα γίνει αλλά σίγουρα θέλουμε να έρθουμε ξανά στην Ελλάδα του χρόνου !!

5)      Πιστεύω ότι η Ελλάδα, είναι μια heavy metal χώρα. Οι μπάντες κυρίως πηγαίνουν στα κέντρα εννοώντας Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πρόσφατα μπάντες όπως οι Scorpions, Deep purple, Sodom, Grim Reaper πήγανε και σε άλλες ελληνικές πόλεις, αγκαλιάζοντας ολόκληρη τη χώρα, δίνοντας live σε ανθρώπους που δε μπορούν να ταξιδέψουν στις μεγάλες πόλεις. Έχετε σχέδια στο να κάνετε κάτι παρόμοιο στο μέλλον ;

        Αυτό εξαρτάται από τον χρόνο που θα έχουμε και τι συναυλίες έχουμε να κάνουμε για την περιοδεία. Ένα άλλο πράγμα φυσικά είναι τα χρήματα και τι ακριβώς θα κάνουν οι διοργανωτές. Εννοώ ότι η οικονομία σας είναι πραγματικά σε άσχημη κατάσταση καιν μπορεί οι διοργανωτές να μην μπορούν να μας πληρώσουν, ή ακόμα και διάφοροι άλλοι να μην έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν ακριβό εισιτήριο.  Σίγουρα θέλουμε να παίξουμε και γι ’αυτούς τους ανθρώπους, αλλά τα έξοδα είναι υπέρογκα ! είναι πραγματικά μακρύς και ακριβός ο δρόμος να έρθεις από την Αμερική στην Ευρώπη. Θα παίζαμε και δωρεάν αν μπορούσαμε, αλλά και εμείς έχουμε έξοδα και χρέη που πρέπει να πληρωθούν όπως όλος ο κόσμος. Γιατί βασικά αυτό που κάνουμε είναι μια δουλειά. Αλλά, θα δούμε, εξαρτάται από το live που θα κάνουμε, θέλουμε να πάμε και σε άλλες πόλεις , αλλά βασικά η Θεσσαλονίκη και η Αθήνα πιστεύω είναι οι δύο βασικές πόλεις.

6)      Ξέρω ότι περνάς πολύ χρόνο στο Internet μιλώντας με τους θαυμαστές. Ατό είναι πολύ καλό γιατί είναι πολύ σημαντικό γι’ αυτούς να θεωρούν ότι είναι πιο κοντά σου έτσι με αυτό τον τρόπο ! είναι ο Todd la Torre, τόσο απλός άνθρωπος όσο δείχνει ; 

           Είναι πολύ δύσκολο να επικοινωνήσεις με άλλους τραγουδιστές και αυτό με ενοχλεί. Πολλοί με θεωρούν πολύ προσιτό, αλλά ξέρεις κάτι; Μπαίνω στο facebook, έτσι κάπως γνώρισα εσένα  και πολλούς σπουδαίους ανθρώπους μέσα από τα media, είναι ο τρόπος να είμαι κοντά στους fan και να κρατάω επαφή! Είναι σημαντικό για μένα και για αυτούς επίσης γιατί αγαπούνε τους Crimson Glory. Μου στέλνουνε πάρα πολλά μηνύματα και φυσικά απαντάω σε όλους. Χρειάζεται πολύς χρόνος βέβαια, αλλά δεν με ενοχλεί. Μιλάμε μεταξύ μας σαν φίλοι και πραγματικά δεν νοιώθω καλύτερος από αυτούς. Είμαι απλά ένας οπαδός της μουσικής, όπως αυτοί ! Αν μπορούσα και εγώ να μιλούσα στον αγαπημένο μου τραγουδιστή θα σήμαινε πολλά για μένα γι’ αυτό και ξέρω ότι σημαίνει πολλά γι’ αυτούς. Είμαι ένας απλός άνθρωπος, ζω απλά, δεν με ενδιαφέρουν τόσο τα υλικά πράγματα όπως κάνουν άλλοι, πραγματικά με αφήνουν αδιάφορο. Αγαπάω τη μουσική, τη δημιουργική τέχνη, την διαφορετικότητα της σκέψης και τα κοινωνικά μέσα, είναι πολύ καλά στο να κρατάς επαφή και γι’ αυτό το χρησιμοποιώ. 


7)      Αυτό είναι το καλό σε εσένα. Έχεις το μυαλό ενός fan. Γι’ αυτό και δημιούργησες και την ιστοσελίδα σου νομίζω, www.toddlatorre.com , βάζοντας φωτογραφίες από θαυμαστές και φίλους ! Είμαι σίγουρος ότι αυτό σημαίνει πολλά γι ‘αυτούς. 

        Πολλοί δεν το κάνουν αυτό. Είναι ένας μικρός τρόπος να πω ευχαριστώ. Ένας μικρός τρόπος να πω σας θυμάμαι και σας εκτιμώ. Στην ιστοσελίδα μου, βάζω φωτογραφίες με τους θαυμαστές, γιατί μου στέλνουν πάρα πολλές μετά τις συναυλίες, που έχουμε φωτογραφηθεί μαζί. Γι’ αυτό κατεβάζω τις φωτογραφίες, τις βάζω σε έναν φάκελο στον υπολογιστή μου και τις φυλάω. Όταν ξεκίνησα την ιστοσελίδα μου ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δώσω στους fan να καταλάβουν ότι είναι και αυτός ένας τρόπος να τους ευχαριστήσω, και ότι δεν τους ξεχνάω.

8)      Όταν μπήκες στους Crimson Glory , πόσες φορές πέρασε από το μυαλό σου το ένδοξο παρελθόν της μπάντας;

         Δεν ήξερα τίποτα για την μπάντα μέχρι το 2009. Ο φίλος μου ο Matt la Porte, που παίζει για τους Jon Olivas Pain με σύστησε στη μπάντα, μην έχοντας ιδέα για το ιστορικό της. Αλλά όταν τους γνώρισα και έγινα μέλος των Crimson Glory ήταν κάτι το ξεχωριστό γιατί η μπάντα θεωρείται ένα από τα καλύτερα progressive metal συγκροτήματα. Αλλά παρ’ όλο που εμείς δεν θεωρούμε ότι έχουμε progressive ήχο από τεχνικής άποψης, η λέξη progressive σημαίνει για μας ότι θέλουμε να κάνουμε κάτι μοναδικό με την μουσική μας, κάτι ξεχωριστό. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που δεν ξέρουν τους Crimson Glory και ήμουν ένας απ’ αυτούς. Αλλά για τους ανθρώπους που μας ξέρουν είναι κάτι πραγματικά μεγάλο η μπάντα. Γι’ αυτό και είναι μεγάλη μου τιμή να είμαι μέλος αυτής της μπάντας. Ήξερα ότι είχα πάρα πολύ δουλειά να κάνω γιατί ο Midnight ήταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με επιβλητική παρουσία για το συγκρότημα, τόσο που και εγώ με τη σειρά μου θέλω να προσθέσω το ίδιο συναίσθημα στην μπάντα και ελπίζω ότι το κάνω. Ρίχνοντας μια ματιά στο παρελθόν τώρα, σημαίνει πραγματικά πολλά για μένα, γιατί πολλοί θέλουν να τραγουδήσουν σε μια μπάντα όπως είναι οι Crimson Glory και αισθάνομαι ξεχωριστός που έψω αυτή τη θέση.


 9)      Τι μπορείς να μου πεις για το νέο υλικό της μπάντας; Παίρνεις καθόλου μέρος στη δημιουργική διαδικασία του νέου album;

       Nαι, όλοι γράφουνε στη μπάντα, αλλά πιστεύω ότι ο πυρήνας ήταν ο Jeff Lords, ο Jon Drenning και ο Midnight. Τώρα πλέον, έχω και εγώ ξεκάθαρο ρόλο στο γράψιμο. Γράφουμε στίχους μαζί, μιλάμε για το πώς μπορεί να ειπωθεί ένα τραγούδι ! είμαι πιστεύω αδιάσπαστο συστατικό στη δημιουργία των στίχων για τη μπάντα και αυτό ήταν ένα σημαντικό ατού, στην εύρεση του καινούριου τραγουδιστή. Ο Jon και ο Jeff ήθελαν να σιγουρευτούν ότι ο τραγουδιστής είναι επίσης και συνθέτης. Υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι τραγουδιστές, που δεν μπορούν να γράψουν τίποτα. Αλλά ακριβώς επειδή ξέρω και από drums αλλά και από κιθάρα, γράφω δική μου μουσική. Οπότε αυτό πραγματικά βοηθάει γιατί η μπάντα έχει έναν πραγματικό συνθέτη στο ενεργητικό της που μπορεί να προσθέσει τις δικέ του ιδέες και ευελπιστούμε να ετοιμάσουμε το νέο album. Πρέπει να βρούμε όμως που να το ηχογραφήσουμε και ποιος πρόκειται να κάνει την παραγωγή. Ακόμα δεν έχουμε υπογράψει μεν καμιά δισκογραφική εταιρεία και αυτό το κάνει ακόμα πιο δύσκολο στο να κλείσουμε σε κάποια από τα μεγάλα φεστιβάλ σαν το Graspop. Άλλες μπάντες έχουν προσωπικό από πίσω για τέτοιες δουλειές, αλλά αυτή τη στιγμή τα κάνουμε όλοι μόνοι μας γι’ αυτό και είναι λίγο δύσκολο. Οπότε ο στόχος μας είναι να κυκλοφορήσουμε το δικό μας μέσα στο 2012.


10)      Δεν θα σε κουράσω παραπάνω, καμιά δυο ερωτήσεις ακόμα. Οι Iced Earth έχουν έναν ειδικό δέσιμο με τους έλληνες fan. Παλαιότερα, έχουν κυκλοφορήσει και ένα live cd/dvd από Αθήνα! Ύστερα από τις τελευταίες εμφανίσεις σας εδώ στην Ελλάδα, δεν είναι ντροπή να πούμε ότι εδώ επιθυμούν το ίδιο και από τους Crimson Glory. Έχετε σχεδιάσει κάτι τέτοιο;

      Δεν έχουμε βιντεοσκοπήσει επαγγελματικά κάτι από τα live μα στην Ελλάδα, αλλά παίξαμε στο ‘ KEEP IT TRUE FESTIVAL’ στη Γερμανία και βιντεοσκοπήθηκε από HD κάμερες. Εμείς, βέβαια, έχουμε και τα τραγούδια ηχογραφημένα από το live και θα θέλαμε να τα συνδέσουμε όλα αυτά μαζί. Επίσης παίξαμε και στο  ‘BANG YOUR HEAD FESTIVAL’ στη Γερμανία το οποίο και αυτό βιντεοσκοπήθηκε από επαγγελματίες. Αυτή την περίοδο μιλάω με τον άνθρωπο που είναι υπεύθυνος γι’ αυτό στη Γερμανία, έτσι ώστε να πάρουμε στα χέρια μας το υλικό. Αυτό που θέλουμε να κάνουμε λοιπόν, είναι να βγάλουμε 2 live DVD του χρόνου, από αυτά τα 2 φεστιβάλ. Δυστυχώς δεν είχαμε προσωπικό ώστε να βιντεοσκοπήσει τις συναυλίες μας στην Ελλάδα, γι’ αυτό δεν έχουμε κάτι από την Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Αλλά, πραγματικά αυτά τα show στην Ελλάδα αξίζουν να μπουν σε DVD.

11)       Ποια είναι η πηγή της έμπνευσης σου, πως εμπνέεται ο Todd la Torre ;1  Να, λοιπόν, ξέρεις βασικά εμπνέομαι από την τραγωδία. Βασικά ένας από τους φίλους μου πέθανε πρόσφατα και οι δημιουργικές ιδέες στο μυαλό μου, κατά ένα παράξενο τρόπο, άρχιζαν να ανθίζουν και σκέφτηκα όλες αυτές τις καταπληκτικές ιδέες για τραγούδια αλλά και για στίχους. Είναι λυπηρό κατά κάποιον τρόπο, αλλά συνήθως εμπνέομαι από κάτι που πραγματικά αγγίζει την ψυχή μου, που συνήθως είναι από την σκοτεινή πλευρά, αλλά δεν ξέρω γιατί γίνεται αυτό. Επίσης εμπνέομαι  από την φύση και από καταστάσεις οι οποίες είναι αντικρουόμενες, η θρησκεία, οι πολιτικές καταστάσεις που πάντοτε ήταν παρόντες στο heavy metal, όπως και ο θάνατος φυσικά και το τι συμβαίνει μετά από αυτόν, τέτοια πράγματα βασικά. Αυτό τον καιρό είμαι σε πάρα πολύ δημιουργική διάθεση. Τελευταία θεωρώ ότι το μυαλό μου βρίσκεται σε υπερδιέγερση δημιουργικότητας. Πολλοί άνθρωποι παθαίνουν αυτό που λέμε το μπλοκάρισμα του συνθέτη, προσπαθώντας να γράψουν κάτι με το ζόρι αλλά δεν γίνεται. Και μερικές φορές υπάρχουν αυτές οι ιδιαίτερες περιπτώσεις που οι ι8δέες σου καρφώνονται στο μυαλό. Έχεις μια εικόνα και θέλεις να την γράψεις γρήγορα γιατί δεν ξέρεις πότε πραγματικά θα φύγει ( γέλια ). Έχω ένα μικρό στούντιο εδώ, οπότε όταν μου καρφώνονται κάποιες ιδέες, θέλω να πάω κατευθείαν στον υπολογιστή μου να ανοίξω το μικρόφωνο και να καταγράψω αυτές τις ιδέες. Αυτή την περίοδο ειδικά, το μυαλό μου βρίσκεται σε δημιουργική έκσταση, και ελπίζω να βγάλω κάτι καλό !!


  12)  Έχεις κάνει μαθήματα φωνητικής ή είσαι πιο πολύ αυτό που λέμε αυτοδίδακτος, επηρεασμένος από άλλους rock και metal τραγουδιστές;

      Είμαι τελείως αυτοδιδασκούμενος. Πριν ένα χρόνο, μπορείς να το πεις κάτι σαν 4 μαθήματα. Πήγα σε έναν πολύ σεβαστό καθηγητή φωνητικής εδώ στην περιοχή. Ήθελα κάποιος να αξιολογήσει το τι κάνω. Τραγουδάω σωστά ή λάθος, πως μπορώ να βελτιωθώ; Και θυμάμαι να μου λέει το εξής :
-          Ξέρεις πόσοι έρχονται εδώ και τραγουδούν σαν και σένα;
Και του απαντάω – Όχι !
Και μου λέει – πάρα πολύ λίγοι. Είσαι ένα φυσικό ταλέντο !
Αυτό ήταν πριν την περιοδεία μας με τους Crimson Glory. Και πραγματικά δεν ήξερα αν μπορώ να τραγουδήσω για 2 ώρες συνεχόμενες στη σκηνή. Και αν ο λαιμός μου ξεραινόταν μετά από τα 4 πρώτα τραγούδια; Και μου απαντάει ο δάσκαλος
-          Νομίζω πως η τεχνική που έχεις διδάξει στον εαυτό σου είναι πολύ σωστή και έχεις καταπληκτικές αντοχές.
Υπήρχαν κάποια πράγματα στα οποία ήμουν αδύναμος και χρειαζόμουνα βελτίωση, γι’ αυτό και μου έδωσε κάποιες φοβερές ασκήσεις φωνητικής έτσι ώστε να μπορέσω να χτίσω σωστά τους μυς της φωνής μου έτσι ώστε να μην στριγκλίζω στα υψηλά μέρη των τραγουδιών.
Η φωνή βασικά χωρίζεται στη φωνή του στήθους, που είναι κάτι σαν τη φωνή σου την κανονική που μιλάς, την ανάμικτη φωνή, που είναι η φωνή που βγαίνει πάνω από το στήθος σου και λίγο κάτω από το λαιμό σου και τέλος την εγκεφαλική φωνή. Αυτό που πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν πολυεξασκούμαι. Τραγουδάω όταν είμαι στο αυτοκίνητο μου και όταν κάνω πράγματα  τριγύρω αλλά στη πραγματικότητα δεν κάθομαι να κάνω ασκήσεις έτσι όπως πρέπει. Αλλά στην ουσία δεν ξέρω πως το κάνω, απλώς μου βγαίνει ( γέλια).
Πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση, ξέρω πότε πρέπει να βελτιωθώ. Αλλά όταν είσαι κουρασμένος και στον δρόμο, δεν κοιμάσαι καλά, ανταλλάσσοντας χειραψία με πολλούς ανθρώπους, τρίβοντας τα μάτια σου είναι πολύ εύκολο να αρρωστήσεις. Και είμαι και πολύ ομιλητικός, το οποίο είναι ότι χειρότερο για έναν τραγουδιστή, ειδικά όταν είναι σε περιοδεία. Πραγματικά σε εξαντλεί.
Αλλά στο τέλος της νύχτας ο λαιμός μου ποτέ δεν είναι εξαντλημένος. Πάντα αισθάνομαι πως αν χρειαζόταν να τραγουδήσω και άλλο, θα το έκανα.
Είμαι απλά αυτοδίδακτος, και προσπαθώ να μιμηθώ τις φωνές των τραγουδιστών που γουστάρω. Πάντα ψάχνομαι στο πως ο Bruce Dickinson κάνει αυτό, ή πως ο Halford ακούγεται έτσι, ή πως ο Jeff Tate τραγουδάει έτσι. Δεν είμαι αντιγραφέας, αλλά είμαι πολύ καλός στο να γνωρίζω το πώς να κάνω τους μυς του λαιμού μου και το στόμα μου έτσι ώστε να βγαίνει η φωνή μου σαν τη δική τους !!!    
     


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου