Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΚΙΘΑΡΙΣΤΑ ΤΩΝ MARY JANE ΛΕΥΤΕΡΗ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ !!!


ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΝΑ ΠΩ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΟΤΙ ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΨΩΝΑΡΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙΧΝΕΤΑΙ ! ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΣΙΚΑ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΑΤΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΩΘΗΣΗ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΠΑΝΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΦΕΛΟΣ !! ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΕΒΟΜΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣTΗΡΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙOΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΜΙΑ ΕΚΠΟΜΠΗ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΜΟΝΟ !! ΑΥΤΑ !!!

Η πρώτη μου επαφή με τον Λευτέρη ήταν σε ένα live που έκανε σε ένα μαγαζί στη Φιλιππιάδα ! Ενώ κοιμόμουνα σαν το βόδι, ως συνήθως, χτυπάει το τηλέφωνο εκεί γύρω στης 3.30 με 4 τα ξημερώματα. Το σηκώνω κοιμισμένος καθώς ήμουνα και ακούω από την άλλη γραμμή τη φωνή ενός φίλου μου να μου λέει ΄΄ μαλάκα ο τύπος τα σπάει άκου να δεις τι γίνεται ! ε, δεν χρειάστηκα και πολύ να ξαγρυπνήσω ακούγοντας METALLICA από την άλλη γραμμή !! Κάθισα στο τηλέφωνο πάνω από 1 ώρα δίνοντας και παραγγελιές ! !
Kαι πραγματικά ο άνθρωπος τα έσπαγε !! Καθώς πίναμε το καφεδάκι μας με τον Λευτέρη , μου έδωσε την  εντύπωση ότι αυτός και η μπάντα των MARY JANE, είναι προσγειωμένα παιδιά που ξέρουν από μουσική,  χαμηλών τόνων , με πάνω απ’ όλα σωστή προσέγγιση της μουσικής και την αίσθηση ότι γουστάρουν αυτό που παίζουν. Πάμε να δούμε τι μας είπε ο Λευτέρης. 

RAILS OF MUSIC :  Από πότε υφίσταται η μπάντα ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Έχουμε στην ουσία 2 χρόνια που παίζουμε μαζί με τον Σήφη ακουστικά και ένα μήνα περίπου που δημιουργήσαμε τους MARY JANE έχοντας ήδη 3 live στο ενεργητικό μας και συνεχίζουμε.
RAILS OF MUSIC :  Πως προέκυψε το όνομα ; 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Κοίτα είναι μία μίξη καταστάσεων ... Στην αμερικάνικη αργκό, το Μary Jane σημαίνει μπάφος. Για να μην παρεξηγηθούμε όμως εκτός από αυτή τη σημασία JANE είναι το όνομα της κοπελιάς τους Σήφη του τραγουδιστή μας και ΜARY της δικής μου, όποτε κάναμε ένα μικρό πάντρεμα. 

RAILS OF MUSIC :  Ποιο είναι το στυλ μουσικής σας, και βασικά ποιες είναι οι επιρροές σας ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ Οι επιρροές μας είναι το κλασσικό ροκ, το heavy metal, καθώς και η κινηματογραφική και κλασσική μουσική. Τώρα όσον αφορά την μπάντα, δεν θέλουμε να βάλουμε ταμπέλα ως το ποια κατεύθυνση θα κινηθούμε γιατί απλά πιστέυω οτι κατι τέτοιο θα ήταν αρκετά περιοριστικό. 

RAILS OF MUSIC :  Τα τραγούδια και τους στίχους ποιος τους  δουλεύει ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Προς το παρόν ο Σήφης κι εγώ... Βέβαια ολες οι ιδέες απο όλα τα μέλη είναι παντα ευπρόσδεκτες

RAILS OF MUSIC :  Ασχολείσαι χρόνια με τη μουσική και με την κιθάρα ειδικότερα;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Ξεκίνησα περίπου το 1992 να παίζω. Πήρα μέρος σε αρκετά live, όπως στο κάστρο της Άρτας εκείνα τα χρόνια κ το παλιό σινεμά καθώς έπαιξα πρόσφατα και με τους BLUES REPORT και τον Νίκο τον Τσιαμτσίκα. 

RAILS OF MUSIC :  Τι πλάνα έχετε γι’ αυτό τον καιρό στα σκαριά σας; 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Τώρα μπορούμε να πούμε ότι είμαστε σε περίοδο ανασυγκρότησης. Ύστερα από τα live στο Rapido Molino fest και στη Φιλιππιάδα αλλά κ το Opening Act σε Μαχαιρίτσα,Ζουγανελη,Σταροβα,Κωνσταντοπουλο,ξεκιναμε να δουλεύουμε ένα demo που έχουμε προγραμματίσει να βγάλουμε το χειμώνα. Ήδη δύο κομμάτια είναι μισοτελειωμένα και ευελπιστούμε μέχρι το χειμώνα να έχει κυκλοφορήσει. Σε αυτό το σημείο να πω ότι festival σαν το Rapido Molino πρέπει πραγματικά να στηρίζονται γιατί πραγματικά αξίζει τον κόπο ! Εμείς υπήρξαμε από τις πρώτες μπάντες που παίξαμε σε αυτό το festival από την αρχή του το 2004, όταν δεν λεγόμαστε φυσικά έτσι και το Mary Jane δεν υπήρχε καν σαν ιδέα.

RAILS OF MUSIC :  Τα μέλη της μπάντας ποια είναι ; 

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Λοιπόν η μπάντα απαρτίζεται από τα εξής μέλη : Από τον Σίφη Γκίκα στα φωνητικά, από εμένα ( Λευτέρης Καλαμπόκας ) στην κιθάρα, από τον Βαγγέλη Παππά στο μπάσο, από τον Ρέβα Κωνσταντίνο στα Drums, καθώς και από ένα φυσικό ταλέντο από την Κωνσταντίνα Νάστου στα φωνητικά, η οποία παρ’ ολο το νεαρό της ηλικίας της καθώς είναι μόνο 17 χρονών, είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που την έχουμε.

RAILS OF MUSIC :  Ποια είναι η θέση σου για τη μουσική σκηνή στην Ελλάδα ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Χωρίς να θέλω να κρίνω καταστάσεις, θεωρώ ότι αυτό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη μουσική ως τέχνη είναι το ότι δεν θα πρέπει να απευθύνεται σε ανθρώπους που συμπεριφέρονται ως πρόβατα που πρέπει να ακολουθούνε τα must. Τότε η τέχνη γίνεται προϊόν και το προϊόν απλά ξεπουλιέται. Όσο αφορά την ελληνική σκηνή, θεωρώ ότι έχει εκπληκτικούς μουσικούς ( π.χ. GUS G - Sakis Tolis "ROTTING CHRIST" ), που δυστυχώς για να καταφέρουν κάτι στο είδος αυτό θα πρέπει να βγουν εκτός συνόρων, γιατί πλέον οι εταιρείες αναλώνονται στην παρουσία και όχι στην ουσία. Έτσι, λοιπόν, όταν η μουσική δεν γίνεται προϊόν και οι ίδιοι οι μουσικοί δεν συμπεριφέρονται ως προϊόντα που προσπαθούν να πουλήσουν τον εαυτό τους τότε, το αποτέλεσμα είτε είναι καλό είτε κακό σίγουρα θα καταφέρει να προβληματίσει .

RAILS OF MUSIC :  Πιστεύεις ότι οι μπάντες πρέπει να πληρώνονται ;

ΛΕΥΤΕΡΗΣ : Πιστεύω ότι οι περισσότερες τοπικές μπάντες γουστάρουν αυτό που κάνουνε και δεν έχουν αυτοσκοπό τα χρήματα. Παρ’ όλα αυτά όμως θα θεωρούσα σωστό βέβαια οι μπάντες να παίρνουν κάποια χρήματα όσον αφορά τα έξοδά τους, ( αναλώσιμα, βενζίνη κτλ ). Είναι κρίμα να προσφέρουν θέαμα και να βάζουν λεφτά από την τσέπη τους.

RAILS OF MUSIC :  Κλείνοντας, θα ήθελες να πεις κάτι στους ακροατές της εκπομπής και στους fan της ROCK και METAL μουσικής ;



ΛΕΥΤΕΡΗΣ : να ακούν κ να στηρίζουν εκπομπές σαν τη δική σου ώστε να μπορούν να επιβιώνουν στα ραδιόφωνα κ να στηρίζουν όσο μπορούν τον τοπικό πολιτισμό. Σ'ευχαριστω πολύ εν κατακλείδι για το χρόνο που διέθεσες στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου